Υλικά:
225 γρ. ρύζι μακρύκοκκο
2 κουταλιές της σούπας ξανθές σταφίδες
450 γρ. αρνίσιος κιμάς
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας ηλιόσπορους
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινου κοπανισμένοι
1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι
Αλάτι
Πιπέρι
600 ml νερό
Εκτέλεση:
Οι γεύσεις δένουν αρμιονικα μεταξύ τους δίνοντας ένα γευστικότατο αποτέλεσμα!
Οι γεύσεις δένουν αρμιονικα μεταξύ τους δίνοντας ένα γευστικότατο αποτέλεσμα!
Πλένουμε το ρύζι και αφήνουμε να μουλιάσει. Εν τω μεταξύ σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το βούτυρο με το κρεμμύδι και την πιπεριά και έπειτα ρίχνουμε τις σταφίδες, τους ηλιόσπορους και τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε το ρύζι και το νερό. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση για περίπου 2 λεπτά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να απορροφήσει όλο σχεδόν το νερό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι, τηγανίζουμε τον κιμά για περίπου 5 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν όλα σχεδόν τα υγρά του και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.