Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 συσκευασία αρακά κατεψυγμένο (1.000 γραμμάρια)
½ κιλό χοιρινό, προτιμότερο από μπούτι, κομμένο κομματάκια 3-4 εκ.
3 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 μέτριο καρότο κομμένο σε κυβάκια
1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι νυχάκι ή καρολίνα
2 ½ φλιτζάνια τσαγιού ζεστό νερό
1 ματσάκι μάραθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Εύκολο και πλούσιο σε πρωτεϊνες πιάτο και με λίγα λιπαρά!
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι τα κομματάκια του κρέατος, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, το καρότο και τον αρακά και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε λίγο νερό τόσο ώστε να καλύψει τα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς και το κρέας για τουλάχιστον 20 λεπτά.
Τότε προσθέτουμε τα 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και το ρύζι, αλατίζουμε ξανά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά, για 15 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το μάραθο, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε με φρέσκια αγκιναροσαλάτα!