Home Γλυκά Γαλλικό μιλφέιγ

Γαλλικό μιλφέιγ

by sidagi.gr
620 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1/2 κούπα ζάχαρη
λίγη ζάχαρη άχνη
3 σειρές ψημένη σφολιάτα
2 φράουλες
2 κροκάδια
2 κούπες γάλα
1 1/2 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
2 βανίλιες σε σκόνη

Εκτέλεση:

Το εύκολο μιλφέιγ! Συνοδέψτε το με το αγαπημένο σας ρόφημα!

Ρίχνουμε από τη μια κούπα γάλα και ρίχνουμε το μισό σε ένα μπολ μαζί με το κορν φλαουρ και το δουλεύουμε. Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε να βράσει με τις βανίλιες και τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε το κορν  φλάουρ και ανακατεύουμε να πήξει. Χτυπάμε τα κροκάδια και τα ρίχνουμε μέσα στην κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν όλα μαζί.

Βάζουμε σε ένα ταψί βουτυρωμένο, έτοιμη σφολιάτα και την ψήνουμε μέχρι να ροδίσει αρκετά. Σπάμε τα φύλλα της σφολιάτας σε κομμάτια.
Τα βάζουμε σε μία πιατέλα το ένα κομμάτι δίπλα στο άλλο να σχηματίζουν βάση. Επάνω στη σφολιάτα βάζουμε κρέμα αναμιγμένη με σαντιγί.

Ξαναβάζουμε κομμάτια σφολιάτας. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Διακοσμούμε με ένα κορνέ ροζέτες εδώ και εκεί. Τέλος βάζουμε 1-2 φράουλες για διακόσμηση.

Για τη σαντιγί
Αφήνουμε για ένα τέταρτο στην κατάψυξη την κρέμα γάλακτος και το μπολ όπου θα χτυπηθεί η σαντιγί.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ στη γρήγορη ταχύτητα για δύο λεπτά και όταν αρχίζει να πήζει, πασπαλίζουμε από πάνω την άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Σταματάμε μόλις πήξει για να μην κόψει η σαντιγί.

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα