Πέστο κόκκινης πιπεριάς

by sidagi.gr
489 προβολές

Υλικά:

Για 1 μεγάλο βάζο

340 γραμμάρια ψητές κόκκινες πιπεριά σε βάζο στραγγισμένες
1 κουταλάκι του γλυκού πολτοποιημένο σκόρδο
60 γραμμάρια ψημένα και αλατισμένα αμύγδαλα
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
150 γραμμάρια φέτα τριμμένη
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Λαχταριστό πέστο με κόκκινη πιπεριά για να συνοδέψτε τα κράκερ σας ή τα ζυμαρικά σας

Στο μούλτι ρίχνετε τις ψιλοκομμένες κόκκινες πιπεριές μαζί με το ψημένο σκόρδο, τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, τον βασιλικό, το χυμό λεμονιού, την φέτα τριμμένη και χτυπάτε δυνατά για 1 λεπτό. Προσθέστε λάδι στο μείγμα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα απαλό και λείο μείγμα.

Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι και ρίχνετε το μείγμα σε ένα βάζο. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα