Υλικά:
Για 4-6 άτομα
10-20 φέτες κολοκυθάκια
¾ φλιτζανιού γαλέτα
5 ασπράδια αυγών
1συσκευασία ζυμαρικά πέννες
Σάλτσα ντομάτας 3 φλιτζάνια
¾ φλιτζάνι τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
λίγο μαϊντανό
Για τη σάλτσα ντομάτας
1/2 κουτί χυμό ντομάτας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ποτηράκι κρασί λευκό
1/2 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
Εκτέλεση:
Φτιάξτε με απλά υλικά ένα λαχταριστό και χορταστικό πιάτο για το μεσημεριανό σας
Κόψτε τα κολοκυθάκια σε 1 εκ παχιές φέτες. Βάλτε τα ασπράδια και τη φρυγανιά σε ξεχωριστό μπολ. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βουτάμε τα κολοκυθάκια στο ασπράδι και μετά τα καλύπτουμε με γαλέτα. Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί και ψήστε για 25-30 λεπτά.
Αφήνετε στην άκρη τα κολοκυθάκια και βράστε τις πέννες για 10 λεπτά και μετά σουρώστε τις.
Στη συνέχεια ανακατεύουμε τις πέννες μαζί με 2 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας και ½ φλιτζάνι τυρί. Ρίχνουμε τις πένες σε ένα λαδωμένο πυρέξ.
Βάζετε στο τέλος από πάνω τις φέτες από τα κολοκυθάκια καλύψτε με υπόλοιπο 1 φλιτζάνι σάλτσα και ¼ φλιτζάνι τυρί. Ψήστε για 10 λεπτά ή μέχρι το τυρί λιώσει. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
Για τη σάλτσα ντομάτας
Σε πλατιά κατσαρόλα που έχουμε ζεστάνει πολύ καλά, σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά, προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε για 10 δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
Η σάλτσα μας σε αυτή την περίπτωση θέλουμε να έχει υγρά ώστε να τα απορροφήσουν τα ζυμαρικά κατά το ψήσιμο.
Αποσύρουμε από την φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το δυόσμο.