Υλικά:
Για 2-4 άτομα
60 γραμμάρια κουκουνάρια
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κούπα σάλτσα ελιάς
400 γραμμάρια μακαρόνια πέννες
Για τη σάλτσα ελιάς
2 κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο ή κρασόξιδο
1-2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
3 κούπες μαύρες ελιές, χωρίς το κουκούτσι, σε κομματάκια
Εκτέλεση:
Εύκολο και γρήγορο πιάτο μέσα σε λίγα λεπτά!
Για τη σάλτσα ελιάς
Βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να αποκτήσει λεία υφή.
Στη συνέχεια βράστε τις πέννες σε αλατισμένο νερό, για 8 λεπτά περίπου.
Στο μεταξύ, βάλτε τα κουκουνάρια σ’ ένα μικρό τηγάνι κι ανακατέψτε τα επάνω σε μέτρια φωτιά, να ροδίσουν.
Στραγγίστε τις πέννες και έτσι όπως είναι ζεστές, ανακατέψτε τες με τα κουκουνάρια και όση από τη σάλτσα της ελιάς θέλετε.
Σερβίρετε αμέσως σε ζεστά πιάτα. Συνοδέψτε με τρυφερή ρόκα, ραντισμένη σε ξύδι μπαλσάμικο.