Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 πακέτο μακαρόνια πέννες
340 γραμμάρια ψητές κόκκινες πιπεριά σε βάζο στραγγισμένες
1 κουταλάκι του γλυκού πολτοποιημένο σκόρδο
60 γραμμάρια ψημένα και αλατισμένα αμύγδαλα
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
150 γραμμάρια φέτα τριμμένη
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Λίγη φέτα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Λαχταριστές πέννες με πέστο κόκκινης πιπεριάς και παρμεζάνα για το μεσημεριανό σας
Σε κατσαρολάκι βράζουμε τα μακαρόνια για 8 λεπτά και σουρώνουμε. Στη συνέχεια επιστρέφουμε τα μαακρόνια στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το πέστο κόκκινης πιπεριάς, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με τριμμένη φέτα.
Στο μούλτι ρίχνετε τις ψιλοκομμένες κόκκινες πιπεριές μαζί με το ψημένο σκόρδο, τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, τον βασιλικό, το χυμό λεμονιού, τη φέτα τριμμένη και χτυπάτε δυνατά για 1 λεπτό. Προσθέστε λάδι στο μείγμα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα απαλό και λείο μείγμα.
Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι και ρίχνετε το μείγμα σε ένα βάζο. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο.