Υλικά:
Για 2-4 άτομα
400 γραμμάρια πέννες
1 ματσάκι πράσινα σπαράγγια
200 γραμμάρια κατεψυγμένο αρακά (βρασμένο)
1 σκελίδα σκόρδο
1 μικρό πράσο (το άσπρο μέρος μόνο)
1 ματσάκι σπαράγγια χοντροκομμένα
1 συσκευασία της κρέμα γάλακτος 30% λιπαρά (200 ml)
1/2 κούπα τυρί τριμμένο παρμεζάνα ή γραβιέρα
αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο προαιρετικά
Εκτέλεση:
Λαχταριστό πιάτο με λαχανικά και κρέμα γάλακτος για το μεσημεριανό σας
Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά και μετά στραγγίζετε.
Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα προετοιμάστε τη σάλτσα σας. Κόβετε τις άκρες από τα σπαράγγια και τα βράζετε για 2 λεπτά. Στη ίδια κατσαρόλα βράζετε και τον αρακά για 7 λεπτά και στραγγίζετε. Στη συνέχεια τα κόβετε σε κομματάκια τα σπαράγγια και αφήνετε στην άκρη.
Ζεσταίνετε σε τηγάνι λίγο λαδάκι και ρίχνετε το ψιλοκομμένο πράσο, το σκόρδο ψιλοκομμένο και τηγανίζουμε για 3 λεπτά περίπου σε μέτρια εστία.
Προσθέστε στο τηγάνι τα σπαράγγια, αρακά κρέμα γάλακτος, τυρί τριμμένο, αλάτι, πιπέρι ανακατεύετε, ζεσταίνετε για 5 λεπτά και μετά προσθέτετε και τα ζυμαρικά. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε με τυρί τριμμένο.