Υλικά:
Υλικά
Για 4-6 άτομα
4 μεγάλες πατάτες βρασμένες
1 φλιτζάνι φρέσκια ρίγανη
1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα
50 γραμμάρια φέτα ψιλοκομμένη
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
Δροσερή και εύκολη συνταγή για όλες τις ώρες
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πατάτες για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά και άλλα 25 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία.
Στη συνέχεια τις στραγγίζετε.
Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τη φρέσκια ρίγανη, τα αμύγδαλα, αλάτι, πιπέρι και γυρνάμε τον διακόπτη μια-δυο φορές για να πολτοποιηθούν ελαφρώς τα υλικά.
Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τη φέτα και δουλεύουμε το μείγμα ώσπου να ομογενοποιηθεί.
Mεταφέρουμε σε ένα μπολ τις πατάτες με τη σάλτσα πέστο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.