Πατατοσαλάτα με ντομάτα

by sidagi.gr
520 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρος ψιλοκομμένος  
καλό θαλασσινό αλάτι
2 ντομάτες κομμένες σε κύβους ή 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
λευκό πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
1/2 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
1 κιλό πατάτες καλά πλυμένες
250  ελαιόλαδο
2 – 3 κρεμμυδάκια φρέσκα το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένα
φυλλαράκια από 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένα

Εκτέλεση:

Λαχταριστή πατατοσαλάτα με απλά υλικά για όλες τις ώρες

Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει, μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 25 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία.
Ελέγχουμε αν έχουν βράσει βυθίζοντας ένα λεπτό μαχαίρι – θα πρέπει να τις διαπερνά με ευκολία. Προσέξτε, όμως, να μην παραβράσουν και «τραβήξουν» νερό.

Βγάζουμε από το νερό, τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς, τόσο που να μπορούμε να τις πιάσουμε, και όσο είναι ακόμα ζεστές, τις καθαρίζουμε και τις βάζουμε σ’ ένα βαθύ μπολ.
Μετά τις σπάμε με το πιρούνι, δεν τις πολτοποιούμε και ταυτόχρονα ρίχνουμε το λάδι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, κάππαρη, τις ντομάτες ψιλοκομμένες και τελευταία τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και το κόλιανδρο.  
Ανακατεύουμε, αλλά όχι πολύ, για να μην λιώσουν οι πατάτες και τα μυρωδικά, και σερβίρουμε.

Απαιτούμενος χρόνος: 35 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα