Πατατοσαλάτα με μουστάρδα και μαϊντανό

by sidagi.gr
2,5K προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρος ψιλοκομμένος
καλό θαλασσινό αλάτι
λευκό πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
3 αγγουράκια τουρσί κομμένα σε φέτες
1 κιλό πατάτες καλά πλυμένες
50 γραμμάρια ελαιόλαδο
2 – 3 κρεμμυδάκια φρέσκα το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένα
φυλλαράκια από 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένα
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα

Εκτέλεση:

Λαχταριστή και μυρωδάτη πατατοσαλάτα για το μεσημεριανό σας

Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει, μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 25 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία.
Τις ελέγχουμε βυθίζοντας ένα λεπτό μαχαίρι – θα πρέπει να τις διαπερνά με ευκολία. Προσέξτε, όμως, να μην παραβράσουν και «τραβήξουν» νερό.

Τις βγάζουμε από το νερό, τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς, τόσο που να μπορούμε να τις πιάσουμε, και όσο είναι ακόμα ζεστές, τις καθαρίζουμε και τις βάζουμε σ’ ένα βαθύ μπολ.
Τις σπάμε με το πιρούνι, δεν τις πολτοποιούμε και ταυτόχρονα ρίχνουμε το λάδι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λάδι, κάππαρη, τα αγγουράκια τουρσί, μουστάρδα, μαγιονέζα και τελευταία τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και το κόλιανδρο.
Ανακατεύουμε, αλλά όχι πολύ, για να μην λιώσουν οι πατάτες και τα μυρωδικά, και σερβίρουμε.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα