Υλικά:
Για 4-6 άτομα
3-4 πατάτες
μαϊντανό
άνηθο
1 φλιτζάνι γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
2 σκελίδες σκόρδο προαιρετικά
μισό φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
μισή κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
αλάτι, κόκκινο πιπέρι (προαιρετικά μπαχαρικά)
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και εύκολο ορεκτικό με πατατοκεφτέδες και σως γιαουρτιού
Ξεφλουδίστε τις πατάτες και τις βράζετε σε δυνατή εστία για 25 λεπτά.
Στη συνέχεια πολτοποιείτε τις πατάτες με ένα πιρούνι. Προσθέστε το αλάτι, μπαχαρικά, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνηθο ανακατεύετε καλά και πλάθετε το μείγμα πατάτας σε μικρά μπαλάκια σε σχήμα καρυδιού.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το ψιλοκομμένο σκόρδο και αλάτι.
Στη συνέχεια λιώστε λίγο βούτυρο σε ένα τηγάνι και ζεσταίνετε τον πελτέ ντομάτας μαζί με το κόκκινο πιπέρι.
Γαρνίρετε τις πατάτες μαζί με τη σως γιαουρτιού και τον πελτέ ντομάτας.