Υλικά:
Για 4-6 άτομα
8 μεγάλες πατάτες
2 δαφνόφυλλα
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
4 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ξίδι
2 σκελίδες σκόρδο
12 λωρίδες μπέικον κομμένες στη μέση
Εκτέλεση:
Λαχταριστό ορεκτικό για όλες τις ώρες
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και το αφήνουμε για βράζει. Σε ξύλο κοπής κόβουμε στα 2 τις πατάτες. Στη συνέχεια τις ρίχνουμε στη κατσαρόλα μαζί με το δεντρολίβανο, τα δαφνόφυλλα, τις 2 σκελίδες σκόρδο, 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και τις βράζουμε για 5 λεπτά.
Έπειτα τις σουρώνουμε και τις ραντίζουμε με το λάδι, το ξίδι και λίγο αλάτι και τις βάζουμε σε ένα ταψί και τυλίγουμε τις λωρίδες μπέικον, καρφιτσώνουμε με μια οδοντογλυφίδα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.
Σερβίρουμε με φύλλα δεντρολίβανου.