Υλικά:
2 κιλά πατάτες
2 κούπες κρέμα γάλακτος
300 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα
1 σκελίδα σκόρδο
80 γραμμάρια βούτυρο
Μισό κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Άσπρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Παριζιάνικη νοστιμιά!
Παριζιάνικη νοστιμιά!
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τις πατάτες για να τις βράσουμε ελαφρά για 5 λεπτά. Κόβουμε στη μέση το σκόρδο και τρίβουμε το ταψί που θα ψήσουμε τις πατάτες. Βουτυρώνουμε την βάση και τα τοιχώματα με το βούτυρο.
Ανακατεύουμε την κρέμα με το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο. Στρώνουμε στο ταψί μια στρώση πατάτες και από πάνω βάζουμε κρέμα και πασπαλίζουμε με τυρί. Αυτό το κάνουμε για 2-3 στρώσεις.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για μία περίπου ώρα.