Home ΜέθοδοςΚατσαρόλα Πατάτες με χοντρό αλάτι και μυρώνια

Πατάτες με χοντρό αλάτι και μυρώνια

by sidagi.gr
0 σχόλιο 272 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

2 κιλά πατάτες baby, πλυμένες
3 κουταλιές ανάλατο βούτυρο
1/2 φλιτζάνι χοντροκομμένα φρέσκα μυρώνια
1 κουταλιά της σούπας θαλασσινό χοντρό αλάτι
 

Εκτέλεση:

Λαχταριστές πατάτες βραστές με θαλασσινό αλάτι και γαρνιρισμένες με βούτυρο και μυρώνια

Γεμίστε μια μέτρια κατσαρόλα με 2 κούπες από αλατισμένο νερό.
Τα αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά μέχρι να βγάλει ατμούς το νερό.

Μειώστε τη θερμοκρασία στο χαμηλό, ώστε το νερό να σιγοβράζει.
Τοποθετήστε τις πατάτες στο πάτο της κατσαρόλας.

Καλύψτε τις πατάτες με το καπάκι της κατσαρόλας και αφήστε τις να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 40 λεπτά έως 1 ώρα.
Στραγγίστε τις πατάτες από την κατσαρόλα, και αφήστε τες 5 λεπτά στο πάγκο της κουζίνας.

Προσθέστε το βούτυρο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι μαύρο. Απαλά ανακατέψτε μέχρι οι πατάτες να ενωθούν με το βούτυρο.
Μεταφέρετε τις πατάτες σε ένα μεγάλο πιάτο, το πασπαλίζουμε με  τα φρέσκα μυρώνια και το θαλασσινό αλάτι, σερβίρουμε αμέσως.

Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα