Υλικά:
Για 4-6 άτομα
500 γραμμάρια μακαρόνια για παστίτσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κιλό μανιτάρια λευκά ψιλοκομμένα
3 μεγάλες ώριμες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
2 φλυτζάνια τσαγιού τυριά τριμμένα (κασέρι, κεφαλογραβιέρα)
½ φλιτζάνι του τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
1 φλιτζάνι του τσαγιού κρασί αρετσίνωτο
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 αυγό
αλάτι
κόκκινο και μαύρο πιπέρι
μοσχοκάρυδο
ρίγανη
μπαχάρι
κύμινο
δενδρολίβανο
1 συσκευασία Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ (3 φακέλους)
1 ½ λίτρο γάλα
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και χορτοφαγικό πιάτο με ελαφριά γεύση για όλη την οικογένεια
Σε αλατισμένο νερό βράζετε τα μακαρόνια για 10 λεπτά. Όσο τα μακαρόνια βράζουν ρίχνετε μια σκελίδα σκόρδο σε ένα τηγάνι κι όταν βγάλει το άρωμα της, αφαιρέστε τη.
Έπειτα σε μια μικρή κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι, μόλις μαραθεί προσθέστε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια μαζί με το αλάτι, πιπέρι, κύμινο, ρίγανη, κόκκινο πιπέρι, δενδρολίβανο. Στη συνέχεια σβήνετε με κρασί και προσθέστε την ντομάτα. Σιγοβράζετε για περίπου 20 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει.
Ετοιμάζετε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε ένα ταψί κουζίνας ξεκινάτε την πρώτη στρώση με τη μισή ποσότητα από τα μακαρόνια, περιχύνετε με το λιωμένο βούτυρο με το χτυπημένο αυγό και τη μισή ποσότητα από τα τυριά.
Προσθέστε το μείγμα των μανιταριών, τα υπόλοιπα μακαρόνια, μαζί με τα τυριά και καλύψτε την επιφάνεια με τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 με 50 λεπτά. Έπειτα αφαιρέστε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει.
Για περισσότερες Συνταγές Γιώτης μπείτε εδώ