Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 σκελίδα σκόρδο
λίγο θυμάρι
200 γραμμάρια λάδι
αλάτι
πιπέρι
1 κιλό φασόλια ξερά
350 γραμμάρια ψιλοκομμένα καρότα, σέλινο, κρεμμύδι
3-4 ντομάτες κόκκινες, ψιλοκομμένες και ξεφλουδισμένες
Φέτα και μαϊντανό για σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Συνοδέψτε τη σούπα με φρέσκο ψωμί και λίγο μαϊντανό
Από βραδύς βάζετε τα φασόλια στο νερό να μαλακώσουν.
Την επόμενη τα στραγγίζετε, τα ξεπλένεται και τα βάζετε με κρύο νερό να βράσουν. Προσθέτετε τα χορταρικά. το καρότο, σέλινο, κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι,τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνετε να βράσουν επί 30 λεπτά.
Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό ακόμη. Αφήνετε να αποτελειώσει το βράσιμο της και τη σερβίρετε ζεστή. Σερβίρουμε με φέτα και φρέσκο ψωμί.