Υλικά:
Για 2-4 άτομα
2-3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
400 γραμμάρια μανιτάρια
3-4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
λίγο ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι
1 πακέτο ζυμαρικά παπαρδέλες
800 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Εκτέλεση:
Φτιάξτε με απλά υλικά λαχταριστές παπαρδέλες και σερβίρετε με μανιτάρια
Ρίχνουμε στο μίξερ την ψιλοκομμένη ντομάτα, το μαϊντανό, το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι. Τα λιώνουμε στο μίξερ και μετά τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Ενδιάμεσα, βράζουμε νερό για τις παπαρδέλες σε ζεστό νερό για 8 λεπτά.
Πλένουμε καλά το σπανάκι, τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα λαχανικά μας με ελάχιστο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για δέκα λεπτά, ίσα-ίσα για να μαραθούν.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Μόλις είναι όλα έτοιμα βάζουμε σε πιατέλα πρώτα τις παπαρδέλες, ρίχνουμε από πάνω τα λαχανικά και σερβίρουμε.