Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για το πέστο
4 ματσάκια βασιλικός
2-3 σκελίδες σκόρδου, χοντροκομμένες
200 ml ελαιόλαδο
80 γραμμάρια κουκουνάρια, καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι
100 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τα μακαρόνια
1 πακέτο ζυμαρικά παπαρδέλες
Εκτέλεση:
Λαχταριστά ζυμαρικά με πέστο βασιλικού για όλες τις ώρες
Για το πέστο
Δουλεύουμε μαζί στο μπλέντερ το βασιλικό, τα κουκουνάρια, το σκόρδο και το ελαιόλαδο, μέχρι να φτιάξουμε μια αρκετά ομοιογενή πάστα.
Τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε.
Για τα μακαρόνια
Βράζουμε τις παπαρδέλες σε άφθονο νερό με αλάτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου για περίπου 8 λεπτά.
Ρίχνουμε τις παπαρδέλες μέσα στη σάλτσα πέστο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.