Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 πακέτο παπαρδέλες
1 φλιτζάνι τσαγιού σπανάκι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού πράσο ψιλοκομμένο
150 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κύβο λαχανικών
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 ¼ φλιτζάνι τσαγιού μανούρι
¼ κουταλιά του γλυκού πιπέρι
Εκτέλεση:
Πασπαλίζετε με πιπέρι μαζί με παρμεζάνα και σερβίρετε
Βράζετε τις παπαρδέλες σε αλατισμένο νερό για 7 -8 λεπτά και στραγγίζετε. Μην τις αφήσετε να μαλακώσουν πολύ τις θέλουμε αλ ντέντε. Σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό στην οποία έχετε διαλύσει τον κύβο λαχανικών, βράζετε το σπανάκι και το πράσο.
Στη συνέχεια προσθέτετε το βούτυρο. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα στο μείγμα το μανούρι και τα μανιτάρια. Ανακατεύετε πολύ καλά.
Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ρίχνετε όλο το μείγμα σε μια βαθιά πιατέλα, αφού το ανακατέψτε με τις παπαρδέλες.