Πανακότα με άρωμα φράουλα

by sidagi.gr
506 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

Για την κρέμα φράουλα
200 γραμμάρια μαρμελάδα φράουλα εμπορίου ή παρασκευάστε σπιτική μαρμελάδα φράουλα
2 τεμάχια φύλλα ζελατίνας
60 γραμμάρια ζάχαρη
1/2 ποτήρι νερό

Για την κρέμα
700 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
75 γραμμάρια ζάχαρη
2 τεμάχια φύλλα ζελατίνας
15 σταγόνες Λάδι μαστίχας

Εκτέλεση:

Εύκολο και γρήγορο γλυκό για τους καλεσμένους σας

Για την κρέμα βατόμουρου
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την μαρμελάδα φράουλα με την ζάχαρη  μέχρι να λιώσουν και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας.

Στην συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει.

Για την κρέμα
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη μαζί με τις μισές σταγόνες από το λάδι μαστίχας.
Κατόπιν μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνας με κρύο νερό και τα προσθέτουμε στο μείγμα με την κρέμα γάλακτος.

Ανακατεύουμε και το σουρώνουμε, προσθέτουμε τις υπόλοιπες σταγόνες μαστίχας και αφήνουμε να κρυώσει. Γεμίζουμε ένα ποτήρι μέχρι την μέση και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Μετά ρίχνουμε ένα λεπτό στρώμα από την κρέμα βατόμουρου και βάζουμε πάλι ψυγείο.

Τέλος προσθέτουμε μείγμα από την κρέμα και παγώνουμε ξανά στο ψυγείο.

Απαιτούμενος χρόνος: 35 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα