Παγωτό τζίντζερ

by sidagi.gr
719 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

4 μεγάλοι κρόκοι αυγών
1 / 2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 / 4 φλιτζανιού χοντροκομμένο  φρέσκο τζίντζερ με τη φλούδα του
2 Κουταλιές της σούπας νερό
2 κούπες γάλα
1 Φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 Κουταλάκι του γλυκού βανίλια εσάνς
1 θερμόμετρο μαγειρικής (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Δροσερό και ξεχωριστό παγωτό για όλη την οικογένεια με απλά υλικά

Χτυπάμε τους κρόκους αυγών σε ένα μεγάλο μπολ και αφήνετε στην άκρη.
Σε μια βαριά κατσαρόλα ρίχνουμε  τη ζάχαρη, το τζίντζερ, και το νερό. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 5 λεπτά. Προσθέστε το γάλα και αφήστε να σιγοβράσει.

Όταν πάρει μια βράση ρίχνετε το μισό μείγμα από το γάλα αργά στους κρόκους και ανακατεύετε πολύ γρήγορα. Μεταφέρετε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε μέτρια χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να φτάσει τους 70 βαθμούς Κελσίου ή μέχρι να αποκτήσει μια απαλή υφή η κρέμα (δεν πρέπει να βράσει πολύ).

Χύστε την κρέμα μέσα από ένα κόσκινο σε ένα καθαρό μπολ. Ανακατέψτε σε κρέμα μαζί με τη βανίλια. Καλύψτε το μπολ και βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες. Αφού το μείγμα παγώσει αρκετά ρίχνετε το μείγμα στη παγωτομηχανή και δουλεύετε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Συνήθως το παγωτό παγώσει στα 25 λεπτά. Αν δεν έχετε παγωτομηχανή βάζετε το μείγμα σε μπολ και στη κατάψυξη για 4 -6 ώρες ανακατεύοντας ανά 45 λεπτά τις πρώτες 4 ώρες.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα