Παγωτό της φωτιάς

by sidagi.gr
1,2K προβολές

Υλικά:

Για 6-8 άτομα

1 κιλό παγωτό καφέ ή γεύση της επιλογής σας
1 κέικ σοκολάτα ή 5 – 6 cupcakes
3 ασπράδια αυγών
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού βανίλια

Εκτέλεση:

Απολαυστικό παγωτό με επικάλυψη από βελούδινη κρούστα ψημένης μαρέγκας για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα

Θρυμματίζετε το κέικ σε ψιλά κομμάτια και αφήνετε στην άκρη.
Στη συνέχεια ρίξτε λίγο νερό σε ένα μεγάλο στρογγυλό μεταλλικό μπολ και στρώστε μια μεμβράνη για να κολλήσει καλά στο πάτο.

Στο μπολ του μίξερ χτυπήστε το παγωτό σοκολάτα μέχρι να μαλακώσει λίγο. Στη συνέχεια ρίχνετε λίγο από το μείγμα  κέικ στο πάτο της φόρμας. Απλώνετε μια στρώση από το παγωτό και συνεχίζετε να “χτίζετε” στρώσεις από τριμμένο κέικ και παγωτό. Τέλος καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και το αποθέτεστε στη κατάψυξη για 2 ώρες. 

Πριν το σερβίρισμα ετοιμάζετε τη μαρέγκα.
Χτυπάμε τα ασπράδια ενώ ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια. Όταν σφίξει η μαρέγκα καλά. Ρίχνετε τη μαρέγκα σε σακούλα κορνέ και την απλώνετε σε όλη την επιφάνεια του παγωτού. Στη συνέχεια τοποθετήστε το γλυκό στο γκριλ για λίγα λεπτό μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φλόγιστρο για το κάψιμο της μαρέγκας για ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα