Υλικά:
Για 4-6 άτομα
3 φλιτζάνια ζεστό γάλα
3 κρόκοι αυγών, ελαφρά χτυπημένοι
200 γραμμάρια σύκα καθαρισμένα πολτοποιημένα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση:
Δροσερό και ξεχωριστό παγωτό με απαλή γεύση για όλες τις ώρες
Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το νερό, αφήνουμε να πάρει βράση. Βράζουμε μέχρι η ζάχαρη έχει διαλυθεί. Προσθέστε τα σύκα πολτοποιημένα και τα βράζουμε για μερικά λεπτά, σβήστε τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει για 5 λεπτά και συνέχεια ρίχνετε το μείγμα στην κατσαρόλα. Προσθέστε το γάλα στο και αφήστε να πάρει μια βράση.
Βράζουμε για τρία λεπτά και προσθέτουμε τους κρόκους στο μείγμα ανακατεύοντας με το σύρμα συνέχεια για δύο λεπτά ακόμη.
Ρίχνετε το μείγμα σε ένα τάπερ και βάζετε στη κατάψυξη για 4-6 ώρες ανακατεύοντας κάθε 45 λεπτά για τις πρώτες 4 ώρες. Εάν έχετε παγωτομηχανή δουλεύετε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή.