Υλικά:
Για 4-6 άτομα
3 φλιτζάνια ζεστό γάλα
3 κρόκοι αβγών, ελαφρά χτυπημένοι
200 γραμμάρια χουρμάδες αποξηραμένοι χωρίς κουκούτσι
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση:
Δροσερό και εύκολο γλύκισμα για όλη την οικογένεια
Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το νερό, αφήνουμε να πάρει βράση. Βράζουμε μέχρι η ζάχαρη έχει διαλυθεί. Προσθέστε τους χουρμάδες και τα βράζουμε για μερικά λεπτά, σβήστε τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει για 5 λεπτά.
Με τη βοήθεια ενός μπλέντερ πολτοποιήστε τους χουρμάδες και συνέχεια ρίχνετε το μείγμα στην κατσαρόλα. Προσθέστε το γάλα στο και αφήστε να πάρει μια βράση. Βράζουμε για τρία λεπτά και προσθέτουμε τους κρόκους στο μείγμα ανακατεύοντας με το σύρμα συνέχεια για δύο λεπτά ακόμη.
Ρίχνετε το μείγμα σε ένα τάπερ και βάζετε στη κατάψυξη για 4-6 ώρες ανακατεύοντας κάθε 45 λεπτά για τις πρώτες 4 ώρες.