Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 ποτήρι νερό
5 ασπράδια αυγών
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος με λιπαρά
2 φακελάκια βανίλια
250 γραμμάρια καρπούζι την σάρκα μόνο
300 γραμμάρια επιπλέον καρπούζι κομμένο σε κύβους
300 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Το απόλυτο καλοκαιρινό παγωτό
Βγάζετε τα κουκούτσια και πολτοποιείτε το καρπούζι με πιρούνι ή στο μπλέντερ. Βράζετε το νερό με την ζάχαρη, μέχρι να γίνει σιρόπι για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτετε τη βανίλια και το αφήνετε να κρυώσει.
Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Ρίχνετε την μαρέγκα στη σαντιγί κουταλιά- κουταλιά και την ανακατεύετε με απαλές κινήσεις. Προσθέτετε τον πολτό του καρπουζιού, ανακατεύετε με απαλές κινήσεις, αδειάζεται το μείγμα σε μεταλλικό σκεύος με σκέπασμα. Βάζετε το παγωτό στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες για να παγώσει.
Μισή ώρα πριν το σερβίρετε, το μεταφέρετε στην συντήρηση.
Σερβίρουμε με σιρόπι σοκολάτα.