Osso buco με ριζότο

by sidagi.gr
423 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

4 κομμάτια μοσχαρίσιο κότσι
3 κουταλιές της σούπας μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη
3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Μισό φλιτζάνι σέλερι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά καυτερή πράσινη ψιλοκομμένη
1 καρότο κομμένο σε φέτες
5 σκελίδες σκόρδο
2 φλιτζάνια κόκκινο κρασί
3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο
1 πελτές ντομάτα
Μισό κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:

Ιταλική συνταγή με ρύζι και μοσχάρι

Σοτάρουμε το μπέικον σε χαμηλή φωτιά και στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας. Όταν το κρέας πάρει χρώμα, το βγάζουμε έξω και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σέλερι, το καρότο και το σκόρδο για περίπου 10 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε ώστε να μείνει μισό από το υγρό μας.

Βάζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα το κρέας, τα λαχανικά, το ζωμό, τα μπαχαρικά, τα αρωματικά και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά. Μετά από 90 λεπτά, αφαιρούμε το κρέας και τη δάφνη. Ξαναβάζουμε μέσα το κρέας και αφήνουμε να πάρει άλλη μια βράση και σερβίρουμε.

Απαιτούμενος χρόνος: 90 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα