Οσομπούκο με πέννες

by sidagi.gr
649 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

Για Osso buco
4 κομμάτια μοσχαρίσιο κότσι
3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Μισό φλιτζάνι σέλερι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά καυτερή πράσινη ψιλοκομμένη
1 καρότο κομμένο σε φέτες
5 σκελίδες σκόρδο
2 φλιτζάνια κόκκινο κρασί
3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο
1 πελτές ντομάτα
Μισό κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Για τις πέννες
2 κούπες ζυμαρικά πέννες
2 κουταλιές της σούπας κρεμμυδάκι φρέσκο
λίγο μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Λαχταριστό μοσχαρίσιο κότσι με ζουμερή σάλτσα και φρέσκα κρεμμύδια για το μεσημεριανό σας

Για Osso buco
Σοτάρουμε το μπέικον σε χαμηλή φωτιά και στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας. Όταν το κρέας πάρει χρώμα, το βγάζουμε έξω και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σέλερι, το καρότο και το σκόρδο για περίπου 10 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε ώστε να μείνει μισό από το υγρό μας.

Βάζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα το κρέας, τα λαχανικά, το ζωμό, τα μπαχαρικά, τα αρωματικά και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά. Μετά από 90 λεπτά, αφαιρούμε το κρέας και τη δάφνη. Ξαναβάζουμε μέσα το κρέας και αφήνουμε να πάρει άλλη μια βράση και σερβίρουμε.

Για τις πέννες
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πέννες για 8 λεπτά σε αλατισμένο νερό και τις στραγγίζουμε. Σε μια πιατέλα ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μαζί με τις πέννες. Αλατίζουμε, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και σερβίρουμε με το osso buco.

Απαιτούμενος χρόνος: 90 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα