Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 σκελίδα σκόρδο
μαϊντανό όσο θέλετε
150 γραμμάρια γραβιέρα
2 κουταλιές λάδι
αλάτι, πιπέρι
8 αυγά
3 πράσα κομμένα σε φέτες
1 λεμόνι
Τυρί κρέμα για τη γέμιση
Εκτέλεση:
Πλούσιο ορεκτικό με ισορροπημένη γεύση
Σε ξύλο κοπής ψιλοκόψτε 1 κουταλιά μαϊντανό και κόψτε το κασέρι σε κυβάκια.
Πλένετε τα πράσα και τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Βάλτε στη φωτιά ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι με το λάδι και μόλις ζεσταθεί, σοτάρετε τα πράσα και το σκόρδο με τη φλούδα για περίπου 7 λεπτά και αφαιρέστε το σκόρδο.
Στο μεταξύ, χτυπήστε τα αυγά, προσθέστε το μαϊντανό, τη γραβιέρα, αλάτι, πιπέρι, ανακατέψτε τα και ρίξτε τα στο τηγάνι με το πράσο.
Ψήστε την ομελέτα σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά, σκεπάστε τη μ’ ένα καπάκι, γυρίστε την, ψήστε την απ’ την άλλη πλευρά, γεμίζετε την ομελέτα με τυρί κρέμα και σερβίρετε.