Υλικά:
Για 6-8 άτομα
12 μέτριες στρογγυλές ντομάτες κομμένες στη μέση και ξεσποριασμένες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 αγγούρι κομμένο σε κύβους
2 πατάτες κομμένες σε κύβους βραστές
3 φλιτζάνια ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Λαχταριστό ορεκτικό με απλά υλικά για όλες τις ώρες
Πλένετε τις ντομάτες τις αδειάζετε και τις κόβετε στη μέση οριζόντια. Κρατήστε 2 1/2 φλιτζάνια από τη σάρκα, ψιλοκόψτε την, και βάλτε την υπόλοιπη στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε βαθύ τηγάνι ζεστάνετε το μισό λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Όταν μαλακώσει, προσθέστε τις βραστές πατάτες και γυρίστε 1-2 φορές. Βάλτε 2 φλιτζάνια ντομάτα και τις σταφίδες και βράστε 5 λεπτά.
Κατεβάστε από τη φωτιά και προσθέστε και τα αρωματικά: κόλιανδρο και μαϊντανό. Βάλτε αλάτι και πιπέρι και γεμίστε τις ντομάτες.
Κλείστε το φούρνο και αφήστε τις ντομάτες για 15 λεπτά. Βγάλτε τες και αφήστε τες να κρυώσουν τελείως προτού να τις σερβίρετε.
Πασπαλίζετε με το αγγούρι και σερβίρετε.