Ντομάτες γεμιστές με καπάκια αυγού

by sidagi.gr
517 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

2 μικρά κρεμμυδάκια φρέσκα
2 αυγά
3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
Μυρωδικά ψιλοκομμένα: φινόκιο, βασιλικός
1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
8 μέτριες ντομάτες
8 αυγά για το κάλυμα της ντομάτας
120 γραμμάρια κολοκυθάκια
60 γραμμάρια κίτρινης πιπεριάς
 

 

 

Εκτέλεση:

Λαχταριστό και ξεχωριστό ορεκτικό για όλες τις ώρες

Καθαρίζουμε τις ντομάτες με ένα κουταλάκι το  εσωτερικό τους και κρατάμε το πάνω μέρος, αλατίζουμε και τις αναποδογυρίζουμε για να στραγγίξουν το υγρό τους.
Σε ξύλο κοπής κόβουμε σε μικρά κυβάκια την πιπεριά, τα κολοκυθάκια και τα κρεμμυδάκια.

Τα βάζουμε όλα σ’ ένα τηγάνι με λίγο λάδι, και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά και μετά ρίχνουμε τα αυγά, χτυπημένα με λίγο αλάτι και πιπέρι, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και 3 κουταλιές κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύουμε γρήγορα και βγάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και, μετά, γεμίζουμε μ’ αυτό τις ντομάτες, αφήνουμε λίγο κενό χώρο στο πάνω μέρος της ντομάτας και σπάμε εκεί μέσα το αυγό.

Βάζουμε τις ντομάτες σε ένα λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με μπόλικη παρμεζάνα τριμμένη.
Τις ψήνουμε στο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 15 λεπτά.

 

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα