Υλικά:
Για 2-4 άτομα
2 μικρά κρεμμυδάκια φρέσκα
2 αυγά
3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
Μυρωδικά ψιλοκομμένα: φινόκιο, βασιλικός
1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
8 μέτριες ντομάτες
8 αυγά για το κάλυμα της ντομάτας
120 γραμμάρια κολοκυθάκια
60 γραμμάρια κίτρινης πιπεριάς
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και ξεχωριστό ορεκτικό για όλες τις ώρες
Καθαρίζουμε τις ντομάτες με ένα κουταλάκι το εσωτερικό τους και κρατάμε το πάνω μέρος, αλατίζουμε και τις αναποδογυρίζουμε για να στραγγίξουν το υγρό τους.
Σε ξύλο κοπής κόβουμε σε μικρά κυβάκια την πιπεριά, τα κολοκυθάκια και τα κρεμμυδάκια.
Τα βάζουμε όλα σ’ ένα τηγάνι με λίγο λάδι, και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά και μετά ρίχνουμε τα αυγά, χτυπημένα με λίγο αλάτι και πιπέρι, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και 3 κουταλιές κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύουμε γρήγορα και βγάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και, μετά, γεμίζουμε μ’ αυτό τις ντομάτες, αφήνουμε λίγο κενό χώρο στο πάνω μέρος της ντομάτας και σπάμε εκεί μέσα το αυγό.
Βάζουμε τις ντομάτες σε ένα λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με μπόλικη παρμεζάνα τριμμένη.
Τις ψήνουμε στο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 15 λεπτά.