Υλικά:
Για 2-4 άτομα
100 γραμμάρια κουκουνάρια ή καρύδια
2 φέτες ξερό ψωμί χωρίς κόρα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
¼ φλιτζάνι χυμός λεμονιού ή ξίδι
½ κουταλιά του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση:
Πλούσιο ορεκτικό με γεμάτη γεύση
Βάζετε τα κουκουνάρια ή καρύδια σε μπλέντερ και τα χτυπάτε, μέχρι να γίνουν σαν σκόνη. Μουλιάζετε το ψωμί σε νερό και το στύβετε με τις παλάμες σας, να φύγει το επιπλέον νερό. Το θρυμματίζετε και το ρίχνετε στα κουκουνάρια μαζί με το σκόρδο και το αλάτι.
Προσθέτετε σταδιακά το λάδι και λεμόνι ή το ξίδι χτυπώντας συνέχεια το μείγμα, ώσπου να γίνει απαλή πάστα.