Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για το ντιπ
Δύο αβοκάντο
Μία ντομάτα (μόνο την ψίχα)
Μία καυτερή πιπεριά
Ένα κρεμμύδι
Ένα κουταλάκι ταμπάσκο
Δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Χυμός λάιμ
Αλάτι
Για τις πίτες
1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού καρυκεύματα της επιλογής σας
3 πίτες κομμένες τριγωνικά, σε 8 φέτες η κάθε μία
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και εύκολο ντιπ με αβοκάντο και λαχανικα για όλη την παρέα
Για τις πίτες
Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθετούμε τη σχάρα στη μέση.
Ρίχνετε το αλάτι, τα καρυκεύματα σε ένα μικρό μπολ και ανακατεύετε.
Τοποθετήστε τις πίτες σε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα. Ραντίστε τις πίτες με την μισή ποσότητα του ελαιολάδου και πασπαλίζουμε με το μισό μείγμα από αλάτι. Γυρίστε τα κομμάτια από την άλλη πλευρά και επαναλάβετε με το υπόλοιπο λάδι και το μείγμα αλάτι.
Ψήστε μέχρι τες μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσό καφέ χρώμα και είναι τραγανές, περίπου 12 έως 15 λεπτά.
Βγάζετε από το φούρνο και αμέσως μεταφέρετε τις μάρκες σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσουν τελείως. Φυλάσσεται σε αεροστεγές δοχείο μέχρι και 5 ημέρες.
Για το ντιπ
Πολτοποιούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Βάζουμε τη σάλτσα για 4 ώρες στο ψυγείο και είναι έτοιμη.
Σε μια πιατέλα βάζετε τις πίτες και ραντίζετε με το ντιπ από αβοκάντο.