Υλικά:
250 γραμμάρια άσπρα φασόλια
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο βασιλικό
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο μαϊντανό
Μισό κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο θυμάρι
6 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές χυμό λεμονιού
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το σκόρδο και βάζουμε τις σκελίδες σε πυρίμαχο σκεύος. Καλύπτουμε με ελαιόλαδο, σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το σκόρδο
Καθαρίζουμε το σκόρδο και βάζουμε τις σκελίδες σε πυρίμαχο σκεύος. Καλύπτουμε με ελαιόλαδο, σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το σκόρδο στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει, στραγγίζουμε και πολτοποιήστε το σκόρδο μαζί με τα φασόλια, που έχουμε βράσει, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμόνι. Προσθέτουμε στο τέλος τα μυρωδικά το αλατοπίπερο.