Ντιπ φασολιών

by sidagi.gr
618 προβολές

Υλικά:

250 γραμμάρια άσπρα φασόλια
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο βασιλικό
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο μαϊντανό
Μισό κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο θυμάρι
6 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές χυμό λεμονιού
Αλάτι
Πιπέρι
 

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε το σκόρδο και βάζουμε τις σκελίδες σε πυρίμαχο σκεύος. Καλύπτουμε με ελαιόλαδο, σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το σκόρδο

Καθαρίζουμε το σκόρδο και βάζουμε τις σκελίδες σε πυρίμαχο σκεύος. Καλύπτουμε με ελαιόλαδο, σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το σκόρδο στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

 

Αφήνουμε να κρυώσει, στραγγίζουμε και πολτοποιήστε το σκόρδο μαζί με τα φασόλια, που έχουμε βράσει, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμόνι. Προσθέτουμε στο τέλος τα μυρωδικά το αλατοπίπερο.

Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα