Νηστίσιμοι γαριδοκεφτέδες

by sidagi.gr
1,2K προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γραμμάρια ρύζι βρασμένο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
200 γραμμάρια γαρίδες μικρές βρασμένες
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
1 κουταλιά της σούπας ξίδι
1 κουταλιά του γλυκού χυμός λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
2 κουταλιές της σούπας θρύμματα ψωμιού
3 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο

Εκτέλεση:

Φτιάξτε λαχταριστούς γαριδοκεφτέδες με απλά υλικά για το μεσημεριανό σας γεύμα

Σε μια κατσαρόλα βράζετε τις γαρίδες για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και αφήνετε στην άκρη, στην ίδια κατσαρόλα βράζετε το ρύζι για 6 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και τηγανίζετε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Βγάζετε από τι φωτιά και προσθέτετε το ρύζι, το αλεύρι, τις γαριδούλες, τον ντοματοπελτέ, το ξίδι, και 1 κουταλιά από το λεμόνι.

Ανακατεύετε και πλάθεται σε μπαλάκια σαν καρύδια. Περνάτε από τρίμματα του ψωμιού και βάζετε σε λαδωμένο ταψάκι. Πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και το υπόλοιπο λεμόνι, αλείφετε με το λάδι και ψήνετε στο φούρνο για 20 με 25 λεπτά, να ροδίσουν. Βάζετε σε πιατέλα και σερβίρετε.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα