Home ΜέθοδοςΚατσαρόλα Νηστίσιμη φάβα

Νηστίσιμη φάβα

by sidagi.gr
0 σχόλιο 25 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

500 γραμμάρια φάβα
6-8 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κούπα ελιές σε ροδέλες
2 καρότα κομμένα σε κύβους
Ρίγανη (προαιρετικά)
Αλάτι

Εκτέλεση:

Σερβίρετε με φρέσκο ψωμί και απολαμβάνετε


Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 2 λίτρα νερό και μόλις βράσει προσθέτουμε τα καρότα και τη φάβα. Την ξαφρίζουμε καθώς βράζει και όταν μαλακώσει και αρχίσει να χυλώνει της προσθέτουμε αλάτι και την ανακατεύουμε τακτικά βράζοντας τη για 20 λεπτά περίπου.

Όταν γίνει την πολτοποιούμε με το μπαστούνι κοπής, χαμηλώνουμε την φωτιά και την ανακατεύουμε συνεχώς για δύο με τρία λεπτά. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια. Αδειάζουμε την φάβα μας σε ένα ταψί και τη στρώνουμε.

Μόλις κρυώσει λίγο και αρχίσει και δένει καλά, της ρίχνουμε το κρεμμυδάκια, τις ελιές και αν θέλουμε λίγη ρίγανη. Την σερβίρουμε στα πιάτα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.

Σερβίρουμε με σπιτικό ψωμί.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα