Υλικά:
Για 2-4 άτομα
3 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης τουρσί
2 φλιτζάνια ελιές μάυρες – πράσινες χωρίς κουκούτσι
1/2 φλιτζάνι αγγουράκι τουρσί
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγη κάπαρη
Ξύδι
Αλάτι πιπέρι
1 πακέτο φασόλια μαυρομάτικα
2-3 κρεμμύδια
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά
Εκτέλεση:
Εύκολη συνταγή για ορεκτικό στο τραπέζι σας
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα φασόλια για 20 λεπτά το πολύ και μόλις μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν τα βγάζουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Στη συνέχεια καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας, αλατίζουμε πιπερώνουμε και ρίχνουμε όσο ξίδι θέλουμε (ανάλογα τα γούστα). Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζουμε τα φασόλια και όλα τα υπόλοιπα υλικά, τα ανακατεύουμε καλά αλλά προσεκτικά και τα αφήνουμε να σταθούν.
Συνοδέψτε τα φασόλια με σπιτικό ψωμί.