Home Γλυκά Κρέμα κανέλας

Κρέμα κανέλας

by sidagi.gr
203 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα
 

1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο 

1 ξυλάκι κανέλα 

ξύσμα από ένα λεμόνι

500 ml γάλα

200 γραμμάρια ζάχαρη

4 κρόκοι αυγών 

 

Εκτέλεση:

Γαρνίρετε σου, μάφινς και μπισκότα

Χτυπήστε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη σε ένα μπολ μέχρι να δέσουν.

Προσθέστε την κανέλα, το ξύσμα λεμονιού και το γάλα.

Ζεστάνετε αργά το μείγμα, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να πήξει αρκετά.

Βγάλτε το από τη φωτιά.

Αφαιρέστε την κανέλα και χωρίστε το μείγμα σε 4 πυρίμαχα μπολ.

Αφήστε τα να κρυώσουν λίγο και βάλτε τα στο ψυγείο.

Πριν σερβίρετε το επιδόρπιο, απλώστε στις επιφάνειες  την υπόλοιπη ζάχαρη και ζεστάνετε το γκριλ.

Τοποθετήστε τα μπολ κάτω από το γκριλ μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη.

Σερβίρετε γρήγορα.

Απλώστε τα πάνω σε μικρά κέικ.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα