Home ΜέθοδοςΚατσαρόλα Μύδια ζαρτινιέρ με πέστο βασιλικού

Μύδια ζαρτινιέρ με πέστο βασιλικού

by sidagi.gr
276 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

180 mL (3/4 φλιτζανιού) λευκό κρασί
1/2 κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρους και κομμένο σε καρέ
2 κλωνάρια σέλινο, κομμένο σε καρέ
1 πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες (το λευκό μέρος )
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 κιλά φρέσκα μύδια
60 ml (1/4 φλιτζανιού) πέστο βασιλικού
2 ντομάτες χωρίς σπόρους και κομμένες σε καρέ
Αλάτι και Πιπέρι

Εκτέλεση:

Λαχταριστά μύδια μαγειρεμένα με ποικιλία λαχανικών, πέστο βασιλικού και λευκό κρασί!

Βουρτσίστε απαλά τα μύδια σε κρύο νερό και αφαιρέστε τα νήματα.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και ζεσταίνετε σε μέτρια- υψηλή εστία. Στη συνέχεια ρίχνετε τα πράσα, το σέλινο και την πιπεριά, μαγειρεύετε για  για 2 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέστε το λευκό κρασί, τη σάλτσα πέστο και τις ντομάτες κομμένες σε ψιλά καρέ. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε τα μύδια, ανακατεύοντας καλά. Καλύψτε και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 8 έως 10 λεπτά, ή μέχρι τα μύδια να ανοίξουν.
Ανακατεύετε τα μύδια μετά τα πέντε λεπτά. Σερβίρετε τα μύδια σε μια πιατέλα γαρνίροντας με τα λαχανικά και τη ζωμό με πέστο.

Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα