Υλικά:
Για 2-4 άτομα
5 αυγά
75 γραμμάρια ζάχαρη ή 4 ½ κουταλιές της σούπας
200 γραμμάρια κουβερτούρα λιωμένη
150 γραμμάρια μαλακή μαργαρίνη αλατισμένη
200ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά για σαντιγί
250 γραμμάρια βατόμουρα καθαρισμένα ψιλοκομμένα
Εκτέλεση:
Δροσερή μους σοκολάτας με κομματάκια φρούτων
Χτυπάτε στο κάδο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Λιώνετε τη μαργαρίνη σε μια μικρή κατσαρόλα και τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Στη συνέχεια μόλις φουσκώσουν τα αυγά συμπληρώνουμε, ανακατεύοντας αργά αργά με μια σπάτουλα, τη σοκολάτα κι έπειτα τη λιωμένη μαργαρίνη.
Τέλος χτυπάτε την κρέμα γάλακτος, μέχρι να στέκεται σε σφικτή σαντιγί και συμπληρώνουμε στο υπόλοιπο μείγμα με απαλές κινήσεις ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα. Τέλος ρίχνουμε τα βατόμουρα κομμένα σε μικρά κομματάκια και ξανά ανακατεύουμε πολύ απαλά.
Βάζετε το μείγμα σε ένα μικρά μπολ για λίγες ώρες και μετά σερβίρετε.