Μπριζόλες με σάλτσα βύσσινο

by sidagi.gr
405 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

Για τις μπριζόλες
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στα 4
Χυμός απο 1 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
2 χοιρινές μπριζόλες
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα βύσσινο
1|8 λίτρου ξίδι από μήλο
125 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας σπόρους μουστάρδας
αλάτι , πιπέρι
500 γραμμάρια βύσσινα κατεψυγμένα
2 κρεμμύδια σε κύβους κομμένα
1 κλωνάρι σελερι σε μικρά κομματάκια κομμένο

 

Εκτέλεση:

Ταιριαστή σως για να γαρνίρετε τα ψητά σας

Για τις μπριζόλες
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Πλένουμε καλά το κρέας μας και το τοποθετούμε μέσα σε ρηχή γάστρα.
Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα και τον χυμό λεμονιού και απλώνουμε τη σάλτσα αυτή στο κρέας, ώστε να το καλύψει.

Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και αρκετό νεράκι για να σκεπάσει το κρέας.
Σκορπάμε τα κομματάκια σκόρδου γύρω από το κρέας, σκεπάζουμε τη γάστρα και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς και αέρα για 20 λεπτά.

Τέλος, για 5 λεπτά γυρνάμε τον φούρνο στο γκρίλ για να ροδίσει περισσότερο το κρέας.

Για τη σάλτσα βύσσινο
Βάζουμε το ξίδι, τα κρεμμύδια, το σελερι ,τη ζάχαρη και τους σπόρους μουστάρδας να βράσουν και να μαλακώσουν.

Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι και τα βύσσινα, αφήνουμε να σιγοβράσουν και αυτά και να έχουμε μόνο ένα παχύρρευστο σιρόπι.
 

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα