Υλικά:
Για 2-4 άτομα
2 φλιτζάνια τυρί ρικότα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
⅓ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές της σούπας εσπρέσο ζεστό
1 κουταλιά της σούπας σκόνη ζελατίνης
1/4 της κούπας ζεστό νερό
Τριμμένη μπισκότο
Εκτέλεση:
Δροσερή και εύκολη μους με απαλή γεύση για όλη την παρέα
Ρίχνετε το ανθότυρο στο μπλέντερ και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει μια σφικτή σαντιγί.
Ζεσταίνετε σε ένα κατσαρολάκι ¼ της κούπας νερό. Αφαιρέστε από την εστία και ρίχνετε τη σκόνη ζελατίνης ανακατεύοντας καλά μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη.
Ρίχνετε τη ζελατίνη και τον καφέ εσπρέσο μέσα στο τυρί ρικότα και ακατεύετε καλά. Στη συνέχεια ρίχνετε τη σαντιγί και ανακτεύετε με απαλές κινήσεις. Μοιράζετε το μεγμα σε γυάλινα μπολάκια και αποθηκεύετε στη συντήρηση για 2 ώρες. Σερβίρετε με τριμμένο μπισκότο.