Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για τη μαύρη κρέμα
200 γραμμάρια κουβερτούρα (σε μικρά κομμάτια)
125 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
125 σαντιγί
Για τη λευκή κρέμα
125 γραμμάρια λευκή σοκολάτα (σε μικρά κομμάτια)
75 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
250 σαντιγί
2 κουταλιές της σούπας ροδόνερο
1 φύλλο ζελατίνας (τη βάζουμε σε κρύο νερό για να μαλακώσει)
Για τη σαντιγί
325 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
30 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Ένας από τους αγαπημένους μας γευστικούς πειρασμούς
Για τη σαντιγί
Αφήνουμε για ένα τέταρτο στην κατάψυξη την κρέμα γάλακτος και το μπολ όπου θα χτυπηθεί η σαντιγί.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ στη γρήγορη ταχύτητα για δύο λεπτά και όταν αρχίζει να πήζει, πασπαλίζουμε από πάνω την άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα. Σταματάμε μόλις πήξει για να μην κόψει η σαντιγί.
Για τη μαύρη σοκολάτα
Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη Σε ένα μεγάλο μπρίκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την αποσύρουμε από τη φωτιά λίγο πριν αρχίσει το βράσιμο. Την αδειάζουμε πάνω από την κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Μόλις πέσει λίγο η θερμοκρασία προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά. Γεμίζουμε τα ποτήρια μέχρι τη μέση και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η κρέμα.
Για τη λευκή σοκολάτα
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και προτού βράσει προσθέτουμε το φύλλο ζελατίνας, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα πάνω από την κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ενωθούν τα υλικά και ρίχνουμε το ροδόνερο. Προσθέτουμε τη σαντιγί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Γεμίζουμε το υπόλοιπο των ποτηριών με τη λευκή κρέμα και τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο για επιπλέον 45 λεπτά.