Υλικά:
Για 4-6 άτομα
2 μέτριες κόκκινες πιπεριές , καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
225 γραμμάρια θρυμματισμένη φέτα (περίπου 1 1/2 φλιτζάνια)
Εκτέλεση:
Τρατάρετε με κράκερ και απολαύστε την πικάντικη μους με φέτα και πιπεριά
Ζεσταίνουμε το γκριλ του φούρνου και το βάζουμε στη μεσαία θερμοκρασία. Ραντίζουμε τις πιπεριές με ελαιόλαδο και πιπέρι, τις τοποθετούμε με την κόκκινη πλευρά προς τα κάτω στη σχάρα και ψήνουμε για 15 λεπτά.
Μεταφέρετε τις πιπεριές σε ένα μπολ, καλύψτε σφιχτά με το πλαστικό καπάκι και αφήστε το μέχρι να κρυώσει αρκετά, για τουλάχιστον 20 λεπτά.
Αφαιρέστε τις πιπεριές από το μπολ, διατηρώντας όλα τα υγρά.
Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές και τις ρίχνετε σε ένα μπλέντερ προσθέστε τη φέτα, πιπέρι, το ζουμί από τις πιπεριές, το υπόλοιπο 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Χτυπήστε τα στη δυνατή ταχύτητα του μπλέντερ μέχρι να γίνει αλοιφή το μείγμα περίπου 1 λεπτό. Σερβίρετε με φρυγανισμένες πίτες ή κράκερ.