Μοσχαράκι με σελινόριζα αλά πολίτα

by sidagi.gr
3,5K προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κύβους
1σελινόριζα κομμένη σε χοντρές φέτες
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κλωναράκια σέλινο χοντροκομμένα
2 πατάτες κομμένες σε χοντρές ροδέλες
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
χυμό από μισό λεμόνι
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Λαχταριστό πιάτο με παραδοσιακές γεύσεις για το μεσημεριανό σας γεύμα

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το μοσχάρι κομμένο σε κύβους, το κρεμμύδι, τα καρότα, τη σελινόριζα και ανακατεύετε.
Στη συνέχεια προσθέστε το σέλινο και συμπληρώνετε με νερό μέχρι να σκεπαστεί το μοσχαράκι. Αφήνετε να πάρει μια βράση σε μέτρια εστία.

Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για περίπου 50 με 55 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέστε τις πατάτες μισή ώρα πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα. Στη συνέχεια κατεβάζετε από την εστία και προσθέστε λίγο άνηθο και χυμό λεμόνι.

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα