Μοσχαράκι με μελιτζάνες και πατάτες

by sidagi.gr
651 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε 8 κομμάτια
2 μελιτζάνες τσακώνικες
3 πατάτες κομμένες σε κύβους
1 κιλό τριμμένη ντομάτα
1 ματσάκι μαϊντανό
2 μέτρια κρεμμύδια
1 κουταλιά πελτέ
1 ποτήρι λευκό κρασί
1κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
4-5 κόκκους μπαχάρι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλούσιο σε βιταμίνες και πρωτεΐνες το μοσχαράκι, ότι πρέπει για ένα θρεπτικό γεύμα

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το κρέας κομμένο σε μπουκιές για να ροδίσει και να μείνει ζουμερό.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα σε φέτες μας και ανακατεύουμε συνέχεια για περίπου 5 λεπτά για μην κολλήσουν.

Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μοσχαράκι τον πελτέ, κρασί, ζάχαρη, κόκκους πιπεριού και μαγειρεύουμε το μοσχαράκι με κλειστό καπάκι για περίπου 30 λεπτά.
Σε ξύλο κοπής χοντροκόβουμε τις μελιτζάνες σε μπουικιές μαζί με τις πατάτες και τις ρίχνουμε στη κατσαρόλα με το μοσχαράκι μαζί με 1 ποτήρι νερό. Κλείνουμε το καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 25 λεπτά.

 

Απαιτούμενος χρόνος: 55 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα