Home Γλυκά Monkey bread με Πασχαλινό τσουρέκι

Monkey bread με Πασχαλινό τσουρέκι

by sidagi.gr
277 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1 φόρμα για κέικ με τρύπα
12 φέτες από το τσουρέκι που περίσσεψε κομμένες σε κύβους
1 κούπα λιωμένο βούτυρο
4 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

Για το γλάσο
¼ φλιτζάνι τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3 – 4 κουταλιές της σούπας ζεστό γάλα

Εκτέλεση:

Φτιάξτε ένα εύκολο γλυκάκι με το περισσευούμενο τσουρέκι!!

Σε ένα μικρό μπολ , ανακατέψτε μαζί την καφέ ζάχαρη, κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλα.
Στο πάγκο της κουζίνας κόβετε τις φέτες τσουρεκιού σε κύβους. Ρίχνετε τις μπουκίτσες μέσα στο μείγμα κανέλας και ανακατεύετε να καλυφθούν ομοιόμορφα.  Στη συνέχεια βουτυρώστε μια φόρμα για κέικ με “τρύπα” στη μέση και ρίχνετε μέσα τις μπουκίτσες τσουρεκιού.

Έπειτα λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρολάκι ή στον φούρνο μικροκυμάτων και το ανακατεύετε με την καστανή ζάχαρη μέχρι να χρυσαφίσει και γίνει σαν καραμέλα. Απλώστε πάνω από τη ζύμη το γλάσο καραμέλας και ψήστε για 30 περίπου ή μέχρι να ροδίσουν στους 180 βαθμούς στη 2 σκάλα φούρνου με αντιστάσεις.

Αφήστε τα λίγο να κρυώσουν πριν ρίξετε το λευκό γλάσο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το γλάσο σε ένα μπολ εκτός από το γάλα,  προσθέστε σιγά-σιγά το γάλα μέχρι να πάρει μια παχύρρευστη μορφή το γλάσο μας. Αμέσως χύστε το γλάσο πάνω από το monkey bread.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα