Μήλα ψητά

by sidagi.gr
826 προβολές

Υλικά:

6 μήλα
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Φρέσκο βούτυρο
Κονιάκ
Κερασάκια
Κρέμα σαντιγί


 

Εκτέλεση:

Αφαιρούμε την καρδιά από τα μήλα με ένα ειδικό εργαλείο.


Αφαιρούμε την καρδιά από τα μήλα με ένα ειδικό εργαλείο.



Τα βάζουμε σε ένα σκέυος,προσθέτουμε για κάθε μήλο, μια γεμάτη κουταλιά της σούπας ζάχαρη και μερικές κουταλιές της σούπας κονιάκ με λίγο νερό.



Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σκεπασμένα για 15 λεπτά.



Πασπαλίζουμε τα μήλα στην επιφάνεια με λίγη ζάχαρη, βάζουμε επάνω από 1 κομμάτι φρέσκο βούτυρο και τα ψήνουμε στο φούρνο για μισή ώρα περίπου.



Τα γαρνίρουμε με κερασάκια και τα σερβίρουμε είτε σκέτα είτε με σαντιγί.


 

Απαιτούμενος χρόνος: 55 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα