Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 κρασοπότηρο κόκκινο ξηρό κρασί
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
1 ολόκληρη αρνίσια συκωταριά
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
Εκτέλεση:
Συνοδέψτε το με λευκό κρασί, ταιριάζει απίστευτα
Σε μια κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό ζεματάμε τη συκωταριά για περίπου 7 λεπτά. Τη βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει. Αφαιρούμε τα νεύρα από τα εντόσθια και τα ψιλοκόβουμε σε μικρά κομματάκια σαν ζάρια.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε μέσα την ψιλοκομμένη συκωταριά. Τη σοτάρουμε καλά μέχρι να ροδοκοκκινίσει ελαφρά, την αλατίζουμε, την πιπερώνουμε και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί.
Τη μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το κρασί και να πήξει πάλι η σάλτσα.
Την περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με την πάπρικα. Τη σερβίρουμε ζεστή στο τραπέζι.